Utställare & aktiviteter på Bruksvallarna Game Fair 2023

Hem / För besökare / Utställare & aktiviteter på Bruksvallarna Game Fair 2023

2023 års utställarlista och aktiviteter

Fylls på kontinuerligt.

JAKT & HUND

Exclusive Adventure
Unika upplevelser – Jakt, utbildning och äventyr.
Aktiviteter i skjutgropen med Exclusive Adventure – fredag & lördag:
Skjutbiljett 1:8 skott .308 (klass 1). Skjutupplevelse där man får testa olika vapen och sikten. Skott mot löpande älg och attackerande björn. Älg markeras ej, bara träffresultatet på björnen. 120 kr/ biljett. Från 15 år.
Skjutbiljett 2: 8 skott kaliber .22. Skott mot två olika djur, med olika avstånd och med poängbedömning (ringade). 50 kr/ biljett, från 10 år.
Kl. 15.30 båda dagarna: Passa på, skjut upp för Björnpasset. 11 skott, 200 kr/biljett. Biljetterna köper du på plats i skjutgropen.
Visning av den ultimata jaktbilen! I skjutgropen, kom och upplev!

Radiostyrd björn, hundtest.com
Testa din hund! Hur reagerar din hund? På mässan finns möjlighet att testa din hund på radiostyrd björn, vildsvin samt älg som har dofter som kommer från riktiga djur. Hunden släpps inom ett inhägnat området, sedan hjälps hundägaren och jag åt att få hunden att jobba med viltet. Tid ca 20 min. Pris 350 kr. hundtest.com

KP Jakt & Vapen
KP Jakt & Vapen som startade sin verksamhet år 1993 är ett familjeföretag med högt ställda ambitioner om att kunden alltid skall få bästa service och goda råd. På mässan kommer de att ha följande i sin monter: Jaktvapen, kikarsikten, termiska mörkerkikare (nattkikare), handkikare, jakt- & fritidskläder, kängor & stövlar samt diverse tillbehör.

Tord Wiksten
Elektroniskt lerduveskytte och elektroniskt pistolskytte. Helt säkra och väldigt roliga aktiviteter. Priser utlovas! Under lördagen i samarbete med Länsförsäkringar.

Västra Härjedalens Brukshundsklubb
I Västra Härjedalens Brukshundklubb satsar vi på att ständigt utveckla hundaktiviteterna i området.
Brukshundsklubben kommer delta på årets mässa som utställare och arrangera aktiviteter som prova på-rallylydnad, agilitybana och inte minst – lördagens hundparad! Vill du delta med din hund? Det blir skoj, läs mer och anmäl dig här (går även bra att göra på plats).

Aktiviteter:
– Skytte i skyttegropen & ta Björnpasset (Exclusive Adventure).
– Permobjörn/Hundtest, testa din hund på radiobjörn, vildsvin och älg, med dofter från riktiga djur.
– Visning av en jaktbil utöver det vanliga (Exclusive Adventure).
– Hundrasparad! (Västra Härjedalens Brukshundsklubb). Mer info och anmälan här.
– Testa agility och rallylydnad.
– Mini-Friskvårdskoll! Kom och se över din hunds välmående: rörelser, muskler och balans. 25 min, mässpris 250 kr. Drop-in i mån av tid, eller boka via sms till 070 369 31 81 (OBS! uppdaterat nummer). Tider: kl 11.00, 11.30, 15.00, 15.30, 16.00. Med Ember’s Hundrehab & Friskvård.

Föreläsningar:
– Årets Jägare Anna Johansson kommer och berättar om sitt jaktliv.
– Högmotiverade beteenden & hundens signaler. Förstå din hund. (Frida Tenghede, draghundar.se)
– Förebyggande friskvård för hundar, oavsett individ och sport. (Mikaela Lindman, Ember’s Hundrehab)
– Relation & Inlärning. Ge din hund rätt förutsättningar. (Frida Tenghede, draghundar.se)

SKOG & MASKIN

Lantmännen Maskin
I Lantmännen Maskins e-handel hittar du allt inom lantbruksmaskiner, nytt, begagnat och reservdelar. 

Motor & Fritid Funäsdalen
Skoter- och Fritidsbutiken mitt i Funäsdalen. Återförsäljare av bl.a. LYNX, ski-doo & Can-Am.

ProEngine
Din motor- och fritidshandlare i Funäsfjällen. Skoter, fiske och fyrhjuling, verkstad och butik.

Storm Heliworks AB
Storm levererar helhetslösningar med helikopter som plattform. På Game Fair kommer du kunna flyga helikopter med Storm!

Säker Skog
Säker skogs jobbar för att öka säkerheten för de som arbetar med röjsåg, motorsåg och fyrhjuling. De har hittills utfärdat över 150 000 motorsågs- och röjsågskörkort. Nu pågår också en satsning med att få igång utbildningar för fyrhjulingskort.

Aktiviteter:
– Provkör ATV (fyrhjuling) (Motor & Fritid)
– Ta en helikoptertur! (Storm Heliworks)
– Föreläsning lördag: Kulturbygd Bruksvallarna Ramundberget, om områdets historia. Med Christer Myhr och Marie Klockervold.

OUTDOOR/FRILUFTSLIV

Bruksvallarnas Sportcenter
På Game Fair kommer Sportcenter finnas på mässområdet där det kommer finnas möjlighet att testa cyklar från GT för alla åldrar. Prova på flugfiske och rullskidor. Testa lavin-tranceiver, hitta den gömda grejen i terrängen (i samarbete med FUnäsfjällens Lavinskola).
Butiken ett stenkast därifrån kommer också att ha öppet som vanligt, i dammen utanför finns möjlighet att prova SUP, Stand Up Paddleboard, hoppa studsmatta och gå på slackline.

Funäsdalen Outdoor
Den nya fiskebutiken i Funäsdalen. Även outdoorkläder.

Funäsfjällens Ledbolag
Ledbolaget har till uppdrag att hållbart förvalta och utveckla Funäsfjällens spår- och ledsystem för skoter, längd och cykel.  Funäsfjällens Ledbolag vill på ett positivt och långsiktigt sätt skapa förutsättningar för besöksnäringen att utvecklas i området.

Hamra Sportshop – Tänndalen
Precis vid foten av fjället i Tänndalen ligger Hamra Sportshop som har allt inom alpint, längd, cykel & vandring. Skidbacken och cykelparken ligger precis utanför dörren. I Hamra Sportshop hittar ni kläder och utrustning som är framtagna för att användas i riktig fjällmiljö.

Naturfilmaren & fågelskådaren ~ Ingemar Lind
Ställer ut naturfotomotiv på Game Fair.

Puls
I Funäsfjällen har vi ett stort äventyrsutbud där våra skoter och toppturer dominerar vintertid och kajak och Via Ferrata klättring på sommaren. Stora delar av vårt utbud är mobilt förutom specifika aktiviteter som Via Ferrata och snöskoterturer. Puls kommer bl.a. att erbjuda möjlighet att testa Segway på årets mässa!

Tännäs Fiskecentrum
Allt för ditt fiske i Funäsfjällen.

Aktiviteter:
Barnens Game Fair med lekområde, åka häst med vagn, käpphästbana, cykelbana, Goknulen kommer på besök, ansiktsmålning, djurområde med får och hästar, hoppborg, rockringar. Slackline och studsmatta finns vid Bruksvallarnas Sportcenter (ordinarie butiken vid hotell Bruksvallsliden), samma ställe om du vill testa Stand Up Paddleboard (SUP).
– Prova på flugfiske kl. 12, 14 och 16 fredag och lördag, 100 kr (boka i Bruksvallarnas Sportcenters tält).
– Testa att åka Segway (Puls).
– Testa MTB/cykla på en cykelslinga, alla åldrar (Bruksvallarnas Sportcenter).
– Testa testa trailskor, rullskidor mm (Bruksvallarnas Sportcenter).
– Klättra i Bruksvallarnas klassiska klätterträd (Strapatser).
– Åk rullskidor med OS-guldmedaljören Lars Nelson, kl 16 fredag och lördag, samling vid Bruksvallarnas Sportcenters tält.

HUS & HEM

Elbua Funäsdalen
Din Elonbutik i Funäsfjällen. En butik med produkter och tjänster till hemmet.

JN Solar
JN Solar levererar nyckelfärdiga solcellsanläggningar till företag, lantbruk, föreningar och privatpersoner. De hjälper dig med allt från bidragsansökning och projektering till färdig installation. Med lokalkontor på flera orter i Gävleborgs-, Västernorrlands- och Jämtlands län finns de nära sina kunder i norra Sverige.

Kena Marketing
För en bättre fritid. Vi säljer lösningar för värme, vvs, kök och energi för ditt fritidsboende. Besök oss på Game Fair och prata smarta lösningar.

Möbelmästarna Härjedalen
Vi är Härjedalens största Möbel- och inredningsbutik belägen i Hede. Med lång erfarenhet av att skräddarsy del- och helhetslösningar hjälper vi dig från idé till verklighet. Vi levererar och monterar era möbler så att ni kan njuta av ett komplett möblerat hem.

Tennarmband, Kerstin Bohlin
Tillverkar mycket fina tennarmband, stora som små, smala som breda.

Vävstugan Inredning & Hantverk
Hantverk, inredning och fina ting från Vävstugan i Bruksvallarna.

Agne Karlsson
Endast lördag. Diverse attiraljer med härjedalskt motiv.

Fler aktiviteter:
– Kom och titta på lokala hantverkare.

Föreläsningar:
-Så försäkrar du dina solceller, Ola Rörborn, Länsförsäkringar Jämtland
-Mer än 10 års erfarenhet av solceller, Johan Nilsson

MAT

Bruksvallarnas Rökeri AB
Bruksvallarnas Rökeri röker sina produkter enligt gamla traditioner. Deras fisk och kött återfinns i den egna delikatessbutiken Fjälldelikatessen samt i butiker i framförallt Härjedalen, Jämtland och Dalarna. Flera av produkterna finns även på menyn hos Funäsfjällens många restauranger och kaféer.

Bruksvallsliden Hotell & Stugby
Står för restaurangtältet inne på området.

Kockgården Dryck – Björnåsen
Kockgården dryck har drycker producerade enbart av bär från Härjedalen och med hög råvaruhalt under varumärket Björnåsen. Bland produkterna finns lingondricka, koncentrerad eller som 33 cl drickfärdig och blåbärssaft.

Nya Jonssons Konditori & Bageri
I samma lokaler som hennes förfäder drev bageri i, har nu Andrea med personal ett utsökt bageri och café. Här fokuseras på lokala och ekologiska bakverk i kombination med gamla husmorsrecept.

Aktiviteter:
– Utematlagning med Pontus Karén, kom och inspireras och provsmaka.
– After fair fredag och lördag i mässtältet.
– Grillbuffé på fredagen.
– Det klassiska Gästabudet på lördagskvällen.
– Mässtältet håller öppet under dagarna, servering av mat och dryck.

SAMHÄLLE & SERVICE

FunäsFestival
Ställer ut inför festivalen den 20-23 september, då stora världsartister inom kammarmusik kommer till Funäsfjällen och ger 10 konserter.

Härjeåns Kraft AB
Härjeåns erbjuder ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Tillsammans med närsamhället driver de på omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge sina kunder en enklare vardag och en hållbar framtid.

Länsförsäkringar Jämtland
Länsförsäkringar erbjuder både bank- och försäkringstjänster för privatpersoner, företag och lantbrukare, och har Länsförsäkringar ett starkt engagemang i vårt län. De sponsrar föreningar och verksamheter, engagerar sig i projekt som skapar trygghet och integration, stöttar företagande och lokalsamhällen på olika sätt, och delar ut utmärkelser och stipendier. (Endast lördag)

Miniguiden
Miniguiden – Din Guide i Funäsfjällen, är magasinet som ges ut lokalt i Funäsfjällen i 5.000-10.000 exemplar beroende på säsong, ca 30 gånger per år. Reportage och artiklar blandat med annonser och samhällsinformation.

Socialdemokraterna Härjedalen
I över hundra år har Socialdemokraterna stått upp för frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati i Sverige och resten av världen. Träffa Socialdemokraterna och diskutera viktiga samhällsfrågor med oss!

Älgskadefondsföreningen
Älgskadefonden hjälper dig med självrisk/reparation och hyrbil när du krockat med vilt. Det har ca 85 000 medlemmar och jobbar för att minska viltolyckor genom att informera om hur man kan undvika viltolyckor och öka trafiksäkerheten. 

Fler aktiviteter:
– Marie Klockervold från Ljusnedal berättar om områdets historia, missa inte det!