Whiskyprovning

Hem / Nyheter / Whiskyprovning

Möt Box Whisky från de norrländska vidderna där Ångermanälven, precis utanför destilleriknuten, sakta skrider sin evighetsvandring mot havet.

 – För den som är whiskyintresserad är Box Whisky och Destilleri närmast en pilgrimsfärd. Vi har besökare från hela världen. Dofterna, kunskapen och passionen går nästan att ta på, säger Hasse Nilsson som är brand manager på Box Destilleri.

Box Destilleri i lilla Bjärtrå, ett par mil uppströms älven från E4:an och Höga Kustenbron har varit i drift sedan 2010. De första buteljeringarna kom 2014. De sålde slut mycket fort och blev snabbt högvilt för whiskyintresserade. I november förra året lanserades Dálvve, den första större utgåvan, som ska finnas under flera år på marknaden och säljas över hela världen. Mottagandet har varit enastående bra och sätter just nu Box Destilleri på den stora världens whiskykarta.

– Dálvve fångar mycket av det som är unikt med Box Destilleri. De stora temperaturvariationerna som det nordliga läget medför hjälper oss att utveckla en sensationellt mogen whisky trots den korta tiden på fat, och den iskalla älven bidrar till en optimal kylning i produktionen vilket ger ett förstklassigt destillat.

Dálvve är en lätt rökig whisky med tydliga smaker av vanilj, frukt, brödig malt och klassiska torvtoner. I dag är Dálvve en av de bäst säljande whiskysorterna i sin prisklass på Systembolaget.

– Det finns väldigt mycket att berätta om Box Destilleri. Vi ser verkligen framemot att komma till Bruksvallarna, vara med på mässan och hålla i provningen, säger Hasse Nilsson.

Boka whiskyprovning >>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *